Amarins de Boer
Amarins de Boer Geld & Carrière 12 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Typische studentenbaantjes anno 2017

Het is ieder jaar hetzelfde. De vakantie heeft je portemonnee dieper geraakt dan je in eerste instantie dacht en nu het collegejaar is begonnen moet je boodschappen doen van veel te weinig geld.

Maar je bent niet de enige, blijkt uit cijfers van jongeren uitzendbureau YoungCapital. Zij hebben gekeken naar wanneer jongeren massaal op zoek gaan naar een bijbaan. En wat blijkt? September is dé maand dat jongeren beseffen dat ze misschien toch op zoek moeten naar een bijbaantje.

Typische studentenbaantjes

Maar wat zijn nu die typische studentenbaantjes waar je ook nog een beetje mee verdient? Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

Webcare- of callcentermedewerker

Erg populair bij studenten: een bijbaantje als webcare- of callcentermedewerker. Als webcaremedewerker hoef je niet op zoek naar internetgekkies. Zij komen naar jou, met vragen, klachten of gezeur. Vervolgens stuur jij ze meelevende reacties, creatieve inhakers of bemoedigende woorden.

Een callcentermedewerker werkt op ongeveer dezelfde manier, alleen heb je meer dan 140 tekens om je boodschap over te brengen. Werken bij een callcenter vergt weinig fysieke inspanning, maar wel mentale.

Wat het schuift? Tussen de 9 en 12 euro per uur.

Digitalisor

Misschien wil je liever een baantje waar je niet gezellig hoeft te doen, maar waar je gewoon met een paracetamol en plastic zakje (voor het geval dat) aan het werk kunt. Wat je doet? Paperclips verwijderen en scanwerk voorbereiden bij bedrijven die hun papierwerk nog moeten digitaliseren. In een archief van vele kilometers hoef je niet bang te zijn dat iemand zich aan je stoort. Het is meer een kwestie van verstand op nul en gaan!

Wat het verdient? 9 euro per uur, ongeacht je leeftijd.

Student developer

Als je een opleiding in de IT-sector volgt weet je dat je straks niet verlegen om werk hoeft te zitten. Maar ook als student kun je al behoorlijk cashen. Want developers, daar zijn er gewoon te weinig van. Maar ook als je geen studie in deze richting volgt, maar wel in je vrije tijd houdt van coderen, websites, apps of robots bouwen, kun je als student developer aan de slag.

Wat het schuift? 15 euro per uur.

Typische studentenbaantjes anno 2017
Bron: Unsplash

Privéchauffeur

Privéchauffeur als bijbaan is misschien niet de meest voor de hand liggende bijbaan, maar het is wel een populaire bijbaan onder studenten (voor de mannen dan). Een baan als privéchauffeur is goed te combineren met je studie, want de werktijden zijn flexibel.

Het voordeel aan deze baan is dat je veel verschillende mensen, auto’s en plekken ziet. Het nadeel is dat je soms lang moet wachten als je een klant van de ene naar de andere afspraak brengt en dat je soms lang met het ov moet reizen als je alleen een enkele rit moet maken.

Je verdient zo’n 9 euro per uur.

Caissièr(e)

Het blijft populair: een bijbaantje als caissièr(e) bij een supermarkt. Je wordt er niet stinkend rijk van, maar als je een aantal jaar blijft hangen, kan het na een paar jaar toch lekker oplopen. Dit bijbaantje is niet moeilijk, alleen een kwestie van zitten en scannen. En een beetje vriendelijk vragen of de klant een bonnetje wil en zegels spaart.

Let er wel op dat je supermarkten zwaar aan leeftijdsdiscriminatie doen. Begin daarom zo jong mogelijk met dit baantje.

Wat het oplevert? Zo’n 7 euro per uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.