Single’s Day: Single zijn mag gevierd worden
Elk jaar staan we uitgebreid stil bij het vieren van de liefde. Valentijnsdag wordt steeds commerciëler, en al heb je geen relatie, je ontkomt er niet aan. Daar staat tegenover dat het aantal singles in Nederland steeds verder stijgt. Dus waarom zouden we het bestaan van deze singles niet vieren? De Chinezen doen dit al jaren met een speciale feestdag: Single’s Day.
China
In China wordt aanstaande zaterdag voor de vijfentwintigste keer Single’s Day gevierd. De datum van deze feestdag is met zorg uitgekozen, 11 november bevat namelijk vier enen, die enen staan voor het alleen zijn.
Op deze Single’s Day zetten alle singles door heel het land de bloemetjes buiten. Ook wordt er heel wat gewinkeld. Grote webwinkels als bol.com en AliExpress geven namelijk hoge kortingen. Volgens Huub Vermeulen, algemeen directeur van bol.com, hebben Nederlanders steeds meer belangstelling voor deze dag. Ten opzichte van twee jaar geleden zoeken mensen nu twee keer zo vaak op de term Singles Day.
Dat deze dag ook naar Nederland overwaait, is niet zo gek. Volgens RTL Nieuws hebben drie miljoen mensen in ons land geen partner, en zo’n 45 procent van de huishoudens bestaat uit alleenstaanden. Dit zou onder andere komen omdat we elkaar minder nodig hebben dan voorheen en beter voor onszelf kunnen zorgen.
20 Miljard USD omzet op een "single day".. https://t.co/syOxptgN8t
— Edward (@epleijsier) November 7, 2017
Zusje @ElfElf040 wordt 43 op zaterdag… maar van @bol.com moet ze dan ook nog single day vieren!! Dat wil ze helemaal niet!
— Proact.Translations (childless dog lady) (@JouwVertaler) November 7, 2017
Single’s Day ontstond in 1993 op Chinese universiteiten, waar het Guanggun Jie wordt genoemd: de dag van de eenvoud.