Raymon Mens
Raymon Mens Tech 18 jul 2024
Leestijd: 1 minuut

Brandgevaar: IKEA roept powerbanks terug

IKEA roept een aantal van zijn powerbanks terug. Volgens de Zweedse woongigant hebben de batterijen een verhoogd brandrisico. De oorzaak is een fabricagefout in een aantal specifieke productlijnen. De getroffen apparaten mogen niet langer gebruikt worden. Klanten krijgen hun geld terug.

Het gaat om de VARMFRONT powerbank. Er zijn twee modellen getroffen, namelijk die met een capaciteit van 10.400 mAh en met een capaciteit van 5.200 mAh.

Brandgevaarlijke powerbanks van IKEA

Wie een VARMFRONT powerbank van het Zweedse bedrijf heeft gekocht, doet er goed aan om naar de viercijferige datumstempel te kijken. Daar staat een jaar- en weeknummer op. Zo kan bepaald worden of het een getroffen exemplaar is. Deze modellen en datumstempels zijn getroffen:

  • VARMFRONT 10.400 mAh (model E2038): datumstempels 2313, 2316, 2318 en 2319
  • VARMFRONT 5200 mAh (model E2037): datumstempels 2318, 2319 en 2322

De datumstempel is op de achterkant van de apparaten te vinden. Om precies te zijn rechtsonder.

De getroffen modellen. (Afbeelding: IKEA)

Om het aankoopbedrag terug te krijgen, is het niet nodig om de kassabon te laten zien. Klanten hebben onbeperkt de tijd om het product terug te brengen naar een winkel in de buurt.

Nieuwe modellen niet getroffen

De twee VARMFRONT-powerbanks zijn al enige tijd verkrijgbaar bij IKEA en blijven dat ook. De nieuwe varianten zijn veilig, benadrukt het bedrijf. Het grotere model met 10.400 mAh capaciteit heeft twee USB-A-aansluitingen. De batterij kan worden opgeladen via USB-C en de prijs bedraagt ​​17,99 euro. De kleinere VARMFRONT-batterij is verkrijgbaar voor 9,99 euro, maar heeft een capaciteit van slechts 5200 mAh en een enkelvoudige USB-A-aansluiting.

Batterij van je telefoon langer mee laten gaan? Deze feiten en fabels zijn er over opladen

Met deze app (die je telefoon super irritant maakt) wordt je schermtijd beperken een makkie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties