Anke Horstman
Anke Horstman Tech 7 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Zo fake je jouw vakantie!

Open een gemiddeld Tinder-profiel en je leest er over reizen of een wereldreis die ooit gemaakt is. Ja, allemaal leuk en aardig hoor, maar gemiddeld Nederland heeft geen budget om elke maand op vakantie te gaan. Instagram is in dat opzicht geweldig: ‘Fake it till you make it’. Je weet nooit of het echt is wat je ziet of dat het pure fakery is. Dat kan jij ook natuurlijk. Wees wel zo slim om wat bewijsmateriaal te verzamelen voor als je Tinder-date allerlei interesse-vragen begint te stellen…

Bewijsstuk 1: ken de locatie

Bedenk een locatie waar je zogenaamd bent geweest. Je scoort natuurlijk extra punten als je naar een niet zo bekend oord bent geweest, dus het liefst iets zonder tourisme. Ik snap het: zo’n locatie rammel je niet in 1x uit je mouw. Mijn tip: gebruik daarvoor Google Earth. Serieus het is zo’n gekke suggestie nog niet.

Google Earth biedt je de mogelijkheid om rond te dwalen over onze planeet. Je kunt gericht zoeken in het zoekvenster als je al exact weet waar je naartoe wilt. Er zijn local landmarks die bijzondere bezienswaardigheden aanwijzen en er direct informatie over geven. Of laat je leiden door Google Earth himself: met de Feeling Lucky optie wordt je ergens random op aarde neergezet. Super handig, en leuk.

Als je eenmaal een locatie hebt gevonden, zorg dan dan dat je lekker inzoomt, zodat je ook de locale straten kunt verkennen. Al snel zie je de interessante plaatsen die worden aangegeven in de stad, met koppeling naar Google Maps. Wist je trouwens dat er best wel wat mensen met straatvrees zijn die via Google Earth toch nog een beetje de wereld verkennen? Ik vind dat echt een supermooie gedachte!

Bewijsstuk 2: doe een activiteit bij de locatie

Een wijntje op locatie drinken, dat gaat natuurlijk niet. Maar je kunt wel overwegen een tour te doen op de bestemming. ”Hoe dan?” vraag jij je af, maar de oplossing is vrij gemakkelijk te raden. Via VR natuurlijk! Een top oplossing daarvoor is de Oculus Go die je een prijs van 219 euro toch redelijk binnen handbereik ligt.

Er is mega veel content beschikbaar voor de Go VR bril: van spelletjes tot de bezichtiging van andere locaties. Aanrader is toch zeker wel de Anne Frank app, waarbij je zelf het Anne Frank huis kunt bezichtigen. De graphics zijn goed, de details ook en het mooiste is nog eens: je hoeft er niet voor in de rij te staan om binnen te komen.

Bewijsstuk 3: de foto’s

PhotoShop is super handig voor de leukste gimmicks met jouw foto’s. Alleen… het is een best prijzige tool natuurlijk. Er zijn redelijk wat alternatieven te verzinnen, zoals bijvoorbeeld het gratis pixlr.com.

Voor je smartphone zijn er allerlei apps, daarvan vind ik Krome Photos misschien wel de beste voor fake foto’s. Die app doet gewoon alsof je op een andere locatie bent. Het kost daarentegen wel een tientje, maar dan heb je wel een Photoshop expert tot je beschikking die jou shopt op de locatie die je wenst. Lekker even rijden op de rug van een sfinx in plaats van een paard? Het Texelse strand verruilen voor dat van Koh Samet? Het kan.

Succes maar weer! Enne… voor wie wel binnenkort op vakantie mag: check deze tips om op tijd op Schiphol te komen nog even.

Over TechGirl.nl

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.