‘Met Monster Hunter scherp je je zintuigen’
Monster Hunter: World werd deze week gelanceerd voor de PlayStation 4 en Xbox One. In deze game is het de bedoeling om monsters te doden met slimme tactieken en goede timing en behendigheid. Volgens boswachter Arjan Postma is het niet alleen een leuk spel, maar heeft men bij Capcom ook geprobeerd wat realisme in het spel te verwerken.
„De manier waarop ze de dieren in beeld brengen, daar is wel over nagedacht. Je kunt natuurlijk heel makkelijk een monster verzinnen waar je lekker fantasierijk alles mee kunt doen. Maar hier hebben ze toch wel naar dinosaurussen gekeken om te weten of dat een beetje realistisch is”, aldus de natuurliefhebber tegenover Metro.
Hij vergelijkt de nieuwe Monster Hunter met soortgelijke spellen die hij eerder heeft gezien. „In van die spellen met dit soort beesten zie je vaak dat ze belachelijke sprongen kunnen maken. Of rare pirouetten. Dat zie je hier niet in. Dat vind ik mooi."
Neanderthaler
Volgens Postma is het spel bovendien ook goed om de neanderthaler in je weer naar boven te halen. In de tijd van de neanderthalers was de mens namelijk continu op zijn hoede door het gevaar dat op de loer lag. Inmiddels hoeft dat niet meer, omdat we in een relatief veel veiligere wereld leven. Maar met Monster Hunter kan dat gevoel volgens Postma toch een beetje nagebootst worden.
Prepare your hunting party! The calamitous Elder Dragons are approaching! #MHWorld pic.twitter.com/3YVWX0Rdbq
— Monster Hunter (@monsterhunter) January 5, 2018
„Door dat gevoel zet je al je zintuigen in een hogere versnelling: je gaat sneller en sterker waarnemen", vertelt Postma. „Als je dat nooit meer voelt, dan raak je inderdaad een beetje afgestompt. Dus je moet je zintuigen soms een beetje scherpen. Dat kun je doen door buiten dingen te doen en sommige zintuigen kun je ook scherpen door zo’n spel te spelen."
Handig
En dat kan alleen maar goed uitpakken, want zintuigen moeten af en toe een dergelijke uitdaging krijgen. Zo blijven ze volgens Postma goed functioneren: „Als je niet sport, krijg je ook van die dunne armpjes. Dan word je niet meer zo sterk."
„En het is best handig om je zintuigen af en toe in een wat hogere versnelling te zetten", vervolgt de boswachter. „Dat kan handig zijn als je op je werk zit of een belangrijke vergadering hebt of gewoon heel diep moet nadenken. Dat kunnen we op deze manier toch nog een beetje oefenen, want gewoon met een speer de bossen inlopen en een everzwijn vangen, dat doen we niet meer."