Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Reizen 14 sep 2024
Leestijd: 1 minuut

Iets vergeten? Dit zijn de meest opvallende voorwerpen die worden achtergelaten in hotelkamers

Als je je ooit hebt afgevraagd wat allemaal wordt achtergelaten in hotelkamers, is daar nu het antwoord. Er is namelijk een rapport dat inzicht daarin geeft en sommige voorwerpen zijn, op z’n zachtst gezegd, opvallend.

Een wereldwijd onderzoek onthult een aantal van de vreemdste dingen die gasten zijn vergeten in een hotelkamer.

Achtergelaten voorwerpen in hotelkamers

Denk aan een heuse hagedis, een autoband en een Hermès Birkin-tas die na het uitchecken zijn achtergelaten in de kamer. Dat blijkt uit het jaarlijkse Hotel Room Innsights Report. Daarin worden de meest voorkomende en meest vreemde achtergelaten voorwerpen onthuld.

„Een van de meest verrassende bevindingen was de enorme verscheidenheid aan achtergelaten voorwerpen. Variërend van alledaagse voorwerpen zoals opladers en kleding tot meer ongebruikelijke voorwerpen zoals muziekinstrumenten en zelfs trouwjurken”, vertelt Melanie Fish van Hotels.com aan HuffPost.

Begin dit jaar werd er in een Rotterdamse hotelkamer ook een opvallende vondst gedaan, meldde Metro destijds. Personeel trof toen een witte haan van een paar maanden oud aan.

Hagedis en designer tas

„Een andere verrassende vaststelling was de emotionele waarde die aan veel van deze voorwerpen was verbonden. Het is namelijk één ding om je geliefde hagedis mee te nemen, maar om hem achter te laten is een schok”, aldus Fish.

Naast de eerder genoemde hagedis, autoband en Birkin-tas, bevat de top 10 van meest ongewone dingen die gasten hebben achtergelaten een kuiken, een tand, een Rolex-horloge, bouwbuizen en stapels contant geld. Het rapport vermeldt ook een noodlottige rijstkoker en een blender.

Wat betreft de 10 meest vergeten spullen die niet zo opvallend zijn, gaat het om powerbanks, adapters, make-up, toiletartikelen en vuile kleren.

Deze fouten maken mensen vaak in een hotel 

Hierom kun je beter niet je haar wassen met shampoo uit het hotel

Met deze snelle check in je hotel kun je achteraf een hoop ellende besparen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties