Redactie Metro
Redactie Metro Reizen 16 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Op roadtrip vanaf je bank door Budapest, New York, Tokyo en meer met deze site

Hoe langer de lockdown aanhoudt, hoe meer sommigen het reizen beginnen te missen. Een roadtrip naar het buitenland kan inmiddels al een tijdje niet meer zo gemakkelijk. Maar gelukkig is daar een creatieve (online) oplossing voor bedacht.

Door de coronaciris kunnen we ineens ontzettend veel dingen online doen. Nu dus ook een roadtrip. Mensen die het reizen missen, kunnen via hun scherm genieten van tientallen steden.

https://twitter.com/wdehek/status/1358869225029464064

Roadtrip vanaf de bank

Met de website Drive & Listen kun je namelijk vanaf je bank op roadtrip. Op de website kun je tientallen steden kiezen, waaronder Amsterdam, Barcelona, Budapest, Hawaii, Lissabon, New York, Tokyo en Wuhan. Vervolgens rijd je door de stad en kijk je vanuit de voorruit van een auto. De website blijft steeds meer steden toevoegen aan het assortiment.

https://twitter.com/meowbackatme/status/1359864435305664517

Je kunt je roadtrip zelf vormgeven door bijvoorbeeld de snelheid waarmee de auto rijdt aan te passen, straatgeluiden aan te zetten en te luisteren naar de lokale radiozender.

Toegegeven, een échte roadtrip is het natuurlijk niet. Maar het kan je misschien een beetje het gevoel geven dat je er weer even ‘uit’ bent.

Minder banen én minder werklozen in het vierde kwartaal van 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.