Wat drinken we vandaag? Margaritas met avocado
Een tacofeestje is niet compleet zonder een goddelijke margarita. Wij maakten margaritas met avocado: heerlijk fris en romig!
Geschreven door: Nancy van Batenburg van Culy.nl
Ingrediënten
Voor 2 margaritas:
- 1/2 avocado
- 90 ml tequila
- 60 ml triple sec (sinaasappellikeur)
- 45 ml limoensap
- Extra limoen, ter garnering
- Snuf zout
- 2 theelepels fijngehakte koriander + twee takjes, ter garnering
- Twee handen ijsblokjes
Een klassieke margarita cocktail bestaat uit tequila, triple sec (sinaasappellikeur, zoals Cointreau) en limoensap. En deze ingrediënten matchen perfect bij avocado, ontdekte blogger Cook Republic. In de mix gaat dus ook nog een halve avocado en wat verse koriander.
Zo maak je deze margaritas met avocado
Doe de avocado, limoensap, tequila, triple sec, zout en fijngehakte koriander in een cocktailshaker. Doe de ijsblokjes erbij en schud of je leven ervan afhangt. Net zolang tot de avocado helemaal is opgelost.
Giet de inhoud door een zeefje in twee cocktailglazen met ijsblokjes.
Garneer de margaritas met een schijfje limoen een takje koriander. Serveer de cocktails meteen.
Ook lekker: wrijf een stukje limoen langs de rand van het glas en haal door wat zout.