Afspraken over minder zout, vet en suiker in voedsel
Eerdere afspraken voor minder zout, verzadigd vet en toegevoegde suikers in producten zetten nog niet genoeg zoden aan de dijk. Fabrikanten en supermarkten zullen daarom in 2019 nog meer werk maken van het meest populaire goede voornemen van de Nederlander
Het AD meldt dat er volgend jaar afspraken komen om pizza’s, chips met smaakjes, zuiveldranken en -toetjes, Hollandse kant-en-klaarmaaltijden, vleesvervangers, groenteconserven, consumptie-ijs, jam en gehakt(ballen) en braadworst gezonder te maken.
Ook horeca
Bij de afspraak over pizza is, behalve industrie en supermarkten, ook de horeca betrokken. Hoeveel procent minder zout, verzadigd vet en toegevoegde suikers deze producten gaan bevatten, is nog niet bekend.
Wel werd eerder al afgesproken om vanaf komend jaar 5 procent minder zout én suiker te stoppen in salades en 10 procent minder suiker in ketchup.