Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 11 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Met deze borrelplankjes steel jij de show deze zomer

Het is even een paar dagen wat minder heet, maar komend weekend mogen we ons weer verheugen op tropische temperaturen. En wat is er nou fijner in een warm weekend dan samen met je vrienden of familie aan de borrel? Precies. Schuif de stoelen en tafels maar weer naar buiten of zet de picknickmand klaar voor in het park, met deze borrelplankjes steel jij namelijk de show.

En dan maakt het helemaal niet uit of je na het werken nog even snel langs de supermarkt fietst voor een snelle vrijmiboplank of dat je de tijd hebt voor boodschappen en kokkerellen. Leonie van Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet bedacht er eentje voor de mensen zonder tijd en Sabine van Oh My Foodness maakte er eentje voor de bourgondiërs.

Supersnelle zomerse borrelplank 2.0

De supersnelle borrelplank van Leonie

Volgens foodblogger (en fanatiek snacker) Leonie is dit kaasplankje ideaal als je wat anders wil doen dan de standaard toastjes met Franse kaas. Met kaasbitterballen, tosti’s en gevulde dadels erop zijn wij het daar helemaal mee eens.

Ingrediënten

Gevulde dadels met parmaham
10 dadels
50 gr monchou
5 plakjes parmaham

Mini tosti ham-kaas
4 sneetjes casinobrood
3 plakken kaas
2 plakken parmaham
ketchup voor erbij

Toastjes met zelfgemaakte kruidenroomkaas

100 gr roomkaas
10 gr bieslook
½ theelepel grof zeezout
peper
10 toastjes

1 zak Kwekkeboom Oven Old Amsterdam Bitterballen

Kaasblokjes

Bereiding

Bak de bitterballen in de Airfryer of oven. Volg de instructies op de verpakking.

Snijd de dadels doormidden en haal de pit eruit. Smeer de binnenkant van de dadel in met monchou en vouw de dadel dicht. Rol er een half plakje parmaham omheen.

Beleg casinobrood met 1,5 plak kaas en 1 plakje parmaham en bak de tosti in 4-5 minuten af tussen een tosti-ijzer. Snijd de tosti in vieren en serveer met ketchup.

Snijd de bieslook fijn en meng in een kommetje met roomkaas, zeezout en peper. Beleg de toastjes met de zelfgemaakte kruidenroomkaas en top af met een sprietje bieslook.

Leg alles samen met de kaasblokjes op een gezellige plank. Wijn of biertje erbij en borrelen maar!

Recept en foto Gewoon Wat Een Studentje ’s Avonds Eet.

Bourgondische luxe borrelplank (voor jezelf)

De bourgondische borrelplank van Sabine

Sabine verzamelde de ingrediënten om je heel even in de Franse, bourgondische cultuur te wanen. Heerlijk om te delen, nog lekkerder voor jezelf. Gratis tip: fiets met de ingrediëntenlijst langs je plaatselijke wijnboer voor een passend wijntje!

Ingrediënten:

1 zakje knoflookcrostini’s
toastjes
trosje blauwe druiven
1 el grove mosterd
puntje roombrie
puntje blauwe aderkaas
puntje Port Salut
1 handvol cherrytomaatjes
2 puntjes vijgenbrood
1 zak Kwekkeboom Oven Old Amsterdam Bitterballen
150 gr kaasblokjes

Camembert uit de oven
1 camembert
1 takje verse tijm
1 tl honing

Kaasstengels
2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
50 gr geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Snijd de camembert aan de bovenkant in en bestrooi deze met verse tijm en besprenkel het kaasje met honing. Leg de camembert op de bakplaat.

Laat de plakjes bladerdeeg 10 minuten ontdooien en snijd ze vervolgens in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Smeer de bovenkant lichtjes in met een beetje olie of gesmolten boter. Strooi de geraspte Old Amsterdam over de reepjes bladerdeeg en verdeel ook deze over de bakplaat.

Bak de camembert en de kaasstengels 10 minuten in het midden van de oven tot de camembert zacht is en de kaasstengels gaar.

Bereid ondertussen de bitterballen volgens de instructies op de verpakking in de oven of Airfryer.

Leg de camembert uit de oven voorzichtig op de borrelplank en verdeel alle andere ingrediënten over de borrelplank.

Recept en foto door Oh My Foodness.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.