Recept: Spaghetti met gehaktballetjes
Spaghetti met gehaktballetjes
Dit is een eenvoudig en snel recept voor een stevig pastagerecht dat bijna een maaltijd op zich is. De samenstelling van de gehaktballetjes kun je naar eigen smaak variëren: gebruik bijvoorbeeld iets anders dan rundvlees of voeg ingrediënten aan het gerecht toe die je lekker vindt, zoals gehakte peterselie of een beetje fijngehakte knoflook. Wij geven een basisrecept, dat smakelijk maar niet te kruidig is.
Kneed eerst 200 gram rundergehakt met 20 gram in melk geweekt brood zonder korstjes, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, 1 biologisch ei, een snufje venkelzaad en peper en zout. Maak kleine balletjes van het gehakt, ongeveer ter grootte van een kers, rol ze vervolgens door het paneermeel en laat ze een half uur rusten, zodat de smaak goed kan intrekken.
Giet vervolgens een beetje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes gedurende 2-3 minuten op hoog vuur. Draai het vuur laag en giet er 500 gram tomatensaus bij. Laat ongeveer 10 minuten koken (let bij andere soorten vlees, zoals kip of varkensvlees, op dat het vlees goed gaar is).
Kook ondertussen de spaghetti, minstens 350 gram voor 4 personen, in ruim water met een beetje zout. Laat de spaghetti goed uitlekken, giet de saus met de gehaktballetjes eroverheen en roer alles goed door. Maak het gerecht af met een royale hand geraspte Parmezaanse kaas en serveer warm.
Uit: Eten met Franciscus