Recept: Shane’s aardappelpuree
Recept: Shane’s aardappelpuree
Voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
• 800 gram vastkokende aardappels, geschild en in grove stukken
• 50 milliliter volle melk
• 2 eetlepels olijfolie
• 125 gram crème fraîche
• Snufje nootmuskaat
• 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden
• Peper en zout
Wat heb je nog meer nodig?
• Kookpan
• Aardappelstamper
Bereidingswijze
- Was de stukken aardappel grondig onder de koude kraan. Doe ze in een pan met zo veel water dat ze onder een laag water staan. Breng het water aan de kook en kook de aardappels in 20-25 minuten gaar.
- Giet het kookwater af. Stamp de gekookte aardappels met een aardappelstamper fijn.
- Doe de melk, olijfolie en crème fraîche erbij. Roer goed door tot je een smeuïge puree hebt
Eindshot
Voeg nootmuskaat, verse bieslook en peper en zout naar smaak toe en roer de aardappelpuree nog een keer goed door.
Uit: Koken met Shane