Recept: Romige spinaziesoep met kokos en zalm
Romige spinaziesoep met kokos en zalm
Voorbereiding: 20 min.
Kooktijd: 20 min.
435 kcal. per persoon
Benodigdheden
- 150 gram Knolselderij
- 300 gram Jonge spinazie
- 800 milliliter Kokosmelk
- 4 plakken Gerookte zalm
- Zout
- Peper
• Haal de harde steeltjes van de spinazie. Was de blaadjes en leg er ca. 20 apart. Kook de rest 20 minuten op laag vuur met de kokosmelk, de in stukjes gesneden selderij en 500 ml water.
• Pureer de soep met een staafmixer. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en verdeel het over vier soepkommen. Voeg de apart gehouden blaadjes spinazie en de in stukjes gesneden zalm toe en dien de soep op.
Uit: Allermakkelijkste kookboek ter wereld light