Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 11 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Recept: Rijst met kousenband en kip 

Recept: Rijst met kousenband en kip

Voor 4 personen

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

• 300 gram pandanrijst

• 2 teentjes knoflook, fijngehakt

• 1 ui, gesnipperd

• 300 gram kipfilet, liefst biologisch

• 500 gram kousenband, in kleine stukjes

• 4 eetlepels zoute ketjap

• Zwarte peper

• Olie om in te bakken

Wat heb je nog meer nodig? 

  • Pan
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een beetje olie in een wokpan. Bak hierin de knoflook en de ui tot ze goed beginnen te geuren.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes. Vergeet niet de snijplank hierna goed schoon te maken met koud water, voor je er iets anders op gaat snijden.
  4. Doe de stukjes kipfilet bij de ui en knoflook in de wokpan. Wok ze 5 minuten op hoog vuur, tot ze aan alle kanten bruin zijn en bijna helemaal gaar vanbinnen.
  5. Doe de kousenband, ketjap en wat peper erbij in de pan. Ga door met wokken tot de kousenband en de kip gaar zijn. Dat duurt ongeveer 5 minuten. Snijd een stukje kip door door om te controleren: de kip moet helemaal wit zijn aan de binnenkant.

Eindshot

  • Serveer de kip en kousenband met de rijst.

Uit: Koken met Shane

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.