Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 19 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Recept: Pompoensoep met crème fraîche

Pompoensoep met crème fraîche

Voor 4 personen

Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten

• 1 biologische pompoen

• 2 uien

• 2 teentjes knoflook

• 2 eetlepels olijfolie

• 1 liter groentebouillon

• 125 gram crème fraîche

Peper en zout

Wat heb je nog meer nodig?

• Oven + bakplaat

• Soeppan

• Staafmixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Schil de pompoen en snijd hem in stukken van 4 cm. Snijd de uien in vieren. Pel de teentjes knoflook en plet ze.
  2. Verdeel de stukken pompoen en ui en de teentjes knoflook over de bakplaat en besprenkel alles met 2 eetlepels olijfolie. Strooi er peper en zout overheen en schep de groenten even goed om.
  3. Rooster de groenten in het midden van de oven in 20 minuten zacht.
  4. Zet een soeppan op het vuur en schep hier de geroosterde groenten in. Schenk de groentebouillon erbij en breng die aan de kook. Laat de soep op laag vuur met de deksel op de pan 20 minuten doorkoken.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer tot slot de crème fraîche door de soep en voeg naar smaak extra zout en peper toe.

Uit: Koken met Shane

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.