Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 3 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Recept: Pannenkoekjes van banaan en havermout

Banaan-havermoutpannenkoekjes

Voor 2 personen
Bereidingstijd 10 minuten

INGREDIËNTEN

150 g havervlokken

• 2 theelepels bakpoeder

• Snufje zout

• 2 eetlepels kaneel

• 2 kleine bananen (of 1 grote)

• 2 eieren

• 2 eetlepels honing

• 100 milliliter melk

Boter om in te bakken

WAT HEB JE NOG MEER NODIG?

• Keukenmachine

• Mengkom

• Koekenpan

BEREIDINGSWIJZE

  1. Doe de havervlokken in de kom van de keukenmachine.
  2. Maal de havervlokken fijn in de keukenmachine tot ze bijna zo fijn zijn als bloem.
  3. Doe het bakpoeder, zout en kaneel erbij.
  4. Prak de banaan met een vork en klop deze samen met het ei en de honing tot het goed gemengd is.
  5. Doe dan alle ingrediënten samen met de melk bij elkaar in een kom.
  6. Klop dit tot een glad beslag.
  7. Smelt een klontje boter in de koekenpan en pak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin en gaar.

Uit: Koken met Shane

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.