Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 10 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Recept: Bloedsinaasappelsorbet

Recept: Bloedsinaasappelsorbet

Voor 10 personen

Ingrediënten

  • 20 bloedsinaasappels
  • 2 biologische citroenen
  • 200 gram fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

  • Pers alle sinaasappels op één na uit.
  • Snijd de hele citroenen en de hele sinaasappel in kwarten en verwijder de pitjes.
  • Doe ze samen met de suiker in een foodprocessor of blender en hak ze met de pulseerknop tot een tamelijk vloeibaar geheel. Voeg het sinaasappelsap toe en druk nog één of twee keer op de pulseerknop.
  • Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai het tot ijs. Serveer de sorbet op de dag waarop hij is gemaakt.

Uit: River Cafe 30

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.