Recept: Langzaam gegaarde tomatensaus
Voor 6–8 personen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 middelgrote rode uien, gepeld en in zo dun mogelijke ringen
- 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
- 2 kilogram gepelde tomaten uit blik, uitgelekt
Verhit de olijfolie in een grote (koeken)pan, voeg de uien toe en bak ze op laag vuur tot ze heel zacht zijn. Dat duurt minstens 40 minuten – de uien moeten uiteindelijk in de tomatensaus verdwijnen. Voeg ongeveer 5 minuten voordat het zover is de knoflook toe.
Doe de tomaten erbij en roer om ze een beetje kapot te maken. Bestrooi met zeezout en zwarte peper. Verhit de tomaten minstens 1½ uur af en toe roerend op heel laag vuur. Als de saus klaar is, is hij donkerrood en heel dik. Al het vocht is verdampt en de olie is komen bovendrijven. Serveer de saus heet.
Uit: River Cafe 30