Recept: Ontbijtmuffin met amandelen en bosbessen
Deze heerlijke ontbijtmuffi ns maak je eenvoudig een dag van te voren. Invriezen kan ook zodat je altijd wat op voorraad hebt. Natuurlijk ook lekker op andere momenten van de dag.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een muffinblik in en bestrooi met speltbloem. Maal in de blender de amandelen en dadels heel fi jn. Doe dit meel in een kom en meng met speltbloem, kokosmeel, steviablad, wijnsteenbakpoeder, lijnzaad, kokos en zeezout. Pel de bananen en prak ze. Klop in een andere kom de eieren los en meng met de kokosolie, kokosroom, de geprakte bananen en 50 ml water. Schep dit door de droge ingrediënten en meng het kort. Roer de bosbessen erdoor en verdeel het beslag over de muffin vormpjes.
Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten bruin en gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Als de prikker er droog uitkomt dan zijn ze gaar.
12 muffins | 40 minuten
- 120 gram blanke amandelen
- 12 dadels zonder pit
- 80 gram speltbloem
- 50 glutenvrij kokosmeel
- 8 druppels stevia
- 3 theelepels wijnsteenbakpoeder
- 2 eetlepels lijnzaad
- 50 gram geraspte kokos
- Snufje zeezout
- 2 rijpe bananen
- 4 biologische eieren
- 100 gram kokosolie
- 100 milliliter kokosroom
- 75 gram bosbessen, vers of diepvries
Verder nodig
- Muffinblik voor 12 muffins
Uit: Natuurlijk! Zonder suiker kookboek