Recept: Gepureerde erwtendip met munt en citroen
Gepureerde erwtendip met munt en citroen
Je hoeft niet te wachten tot er in het voorjaar verse erwten zijn om deze citroenachtige dip te maken; diepvrieserwten zijn net zo voedzaam en veel handiger. Doperwten bevatten verrassend veel eiwit, net als tahin (sesampasta).
Kook 400 g diepvrieserwten (niet ontdooien) in een pan met kokend water in ongeveer 1 minuut gaar. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en houd onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen en giet af. Pulseer de doperwten met een handvol verse munt, fijngehakte rasp en sap van 1 onbespoten citroen, 1 teentje knoflook, 2 el extra vergine olijfolie en 1 el tahin in een keukenmachine tot een dikke pasta. Bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Besprenkel met extra olie en serveer met wortelsticks. De dip kan, in een luchtdicht afgesloten bakje, maximaal 1 dag in de koelkast worden bewaard. Voor ongeveer 500 ml
Veganistisch – Zuivelvrij – Notenvrij – Glutenvrij
Uit: Frisse start