Recept: Boekweitmuffins met banaan en appel
Boekweitmuffins met banaan en appel
Voor veel glutenvrije muffins heb je verschillende soorten meel en bloem nodig, maar hier wordt slechts een type gebruikt: eiwitrijk boekweitmeel. Honing maakt ze zoet en door de geprakte banaan en blokjes appel zijn ze lekker sappig. Goed verpakt zijn muffins tot drie maanden in de diepvries houdbaar.
Voor 12 stuks
- 85 gram boekweitmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- ¼ theelepel zeezout
- 4 grote, biologische eieren
- 1 rijpe banaan, geprakt
- 125 milliliter honing
- 250 gram fijngesneden appel, geschild en klokhuis verwijderd
- 50 gram fijngehakte walnoten
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
Meng het boekweitmeel, bakpoeder, de kaneel en het zeezout. Meng in een andere kom de eieren, banaan en honing. Meng het bananenmengsel door het meelmengsel, en vouw er de appel en walnoten door (het beslag is dun).
Verdeel het beslag over de vormpjes en vul ze helemaal tot de rand. Bak ze ongeveer 30 minuten in de oven, of totdat een tandenstoker er weer schoon uitkomt. Laat de muffins afkoelen op een rooster. Je kunt ze in een luchtdicht afsluitbaar bakje tot 2 dagen bij kamertemperatuur bewaren.
Zuivelvrij – Glutenvrij
Uit: Frisse start