Recept: Bloemkoolsoep met oosterse kruiden
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gemberwortel en snijd in kleine stukjes. Was het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Stamp komijn-, mosterd- en korianderzaad fijn in de vijzel. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes en was ze. Verwarm in een grote pan de kokosolie en fruit de ui, knofl ook, gember en de rode peper circa 3 minuten. Voeg de specerijen uit de vijzel en de kurkuma toe en bak 1 minuut mee. Voeg de stukken aardappel en bloemkool toe en bak circa 2 minuten mee. Haal een paar bloemkoolroosjes uit de pan en houd apart.
Verwarm intussen de bouillon. Doe de bouillon erbij en laat de soep circa 20 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. Zet op laag vuur en roer er de kokosroom door. Laat de soep nu niet meer koken. Voeg naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toe. Verdeel de bloemkoolsoep over vier borden en garneer met de achtergehouden bloemkoolroosjes (maak ze zo nodig kleiner) en koriander.
4 personen | 40 minuten | lunch of voorgerecht |
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 centimeter gemberwortel
- 1 rode peper
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel zwart mosterdzaad
- 2 theelepels korianderzaad
- 1 grote aardappel
- 1 kleine bloemkool (schoon ca. 600 g)
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 theelepels kurkuma
- 1 liter groentebouillon
- 150 milliliter kokosroom
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Handje koriander, fijngeknipt
Uit: Natuurlijk! Zonder suiker kookboek