Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 15 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Recept: Lamscurry

Lamscurry

  • 500 gram lamslappen
  • 100 gram boter
  • 1 grote ui en 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • ½ theelepel fijngesneden verse gemberwortel
  • 2 vleestomaten, ontveld en in plakken
  • 2 theelepels koenjit, tijm, laurierblad
  • Peper, zout
  • 1 theelepel verse fijngesneden sereh, eventueel 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels Bulgaarse yoghurt

Snijd het lamsvlees in blokjes en peper en zout ze. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Laat ui, knoflook en gember even meekleuren. Voeg de plakken tomaat, de kruiden, sereh, yoghurt en zoveel warme bouillon toe dat het vlees net is bedekt. Laat de curry circa 50 minuten zachtjes stoven met het deksel bijna dicht op de pan. Schep van tijd tot tijd om.

Tip:
Haal het vlees eens bij een Turkse slager, geitenvlees mag ook. U kunt op dezelfde manier een curry maken van varkensvlees of kip.  De stooftijden worden dan iets korter.

Uit: Ode aan Joop Braakhekke – Het beste van Kookschrift van een Kookgek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.