Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 31 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Recept: Broccoli-spinaziesoep met avocadotoast

Broccoli-spinaziesoep met avocadotoast

Tahin, een dikke, romige pasta gemaakt van gemalen, geroosterd sesamzaad, is een essentieel onderdeel van hummus en baba ganoush en geeft dips en spreads, maar ook sladressings, sauzen en soepen, een zijdezachte textuur. Het is rijk aan vitaminen, mineralen en eiwitten. Tahin is verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels en grotere supermarkten.

Voor 4 personen

  • 1 eetlepel olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  • 1 prei, alleen de witte en lichtgroene delen, in dunne ringen en goed afgespoeld
  • 1 lepel kippenbouillon, het liefst zelfgemaakt of water, en meer indien nodig
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 150 gram babyspinazie
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels tahin
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 4 sneetjes boerenbrood
  • 2 avocado’s, gehalveerd, ontpit, geschild en in plakjes
  • 10 gram radijs- of broccolikiemen
  • 1 citroen, in partjes

Verhit de olijfolie in een middelgrote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en fruit 4 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook ongeveer 2 minuten, met het deksel op de pan, totdat de roosjes felgroen en gaar zijn.

Haal de pan van het vuur. Roer de babyspinazie, Parmezaanse kaas en tahin erdoor. Bestrooi met zeezout en zwarte peper. Laat even afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa, voeg indien nodig extra bouillon toe om de gewenste consistentie te krijgen. (Je kunt de soep ook pureren in een staande blender. Werk in porties en vul de beker niet meer dan halverwege. Warm de soep daarna weer op in de pan, indien gewenst).

Rooster het brood en garneer met avocado en kiemen. Bestrooi met zout en peper, knijp een partje citroen erover uit en besprenkel met olie. Serveer naast de soep.

Notenvrij

Uit: Frisse Start – Martha Stewart

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.