Kook-inspiratie? Indiase curry verbetert je geheugen
Het is iedere dag lastig om wéér iets gezonds op tafel te zetten. Twijfel je nu ook wat je vanavond moet gaan eten? Dan hebben we het perfecte gerecht gevonden: Indiase curry. De geelwortel die vaak in curry’s gebruik wordt, is namelijk een kruid waar curcumine inzit. Dit maakt je gelukkiger én zorgt voor een beter geheugen.
Waar wacht je nog op?
Daarnaast hebben ouderen in India, waar ze deze stof dus volop binnenkrijgen, minder snel kans op Alzheimer en hebben betere cognitieve prestaties. Dit blijkt uit onderzoek gepubliceerd in The American Journal of Geriatric Psychiatry.
Het onderzoek
Aan het onderzoek hebben veertig volwassen, tussen de 50 en 90 jaar oud, deelgenomen. Gedurende 18 maanden hebben ze willekeurig curcumine óf een placebo toegediend gekregen. „De mensen die curcumine namen, ondervonden aanzienlijke verbeteringen in hun geheugen, terwijl de proefpersonen die een placebo kregen dit niet deden", aldus hoofdonderzoeker Gary Small.
Dus race snel naar de supermarkt voor de ingrediënten van een Indiase curry, voor een gelukkig en memorabel leven.