Bossche bol en Limburgse vlaai samengebracht
Sommige lekkernijen weten in de loop der jaren uit te groeien tot een begrip. Neem bijvoorbeeld de Bossche bol of de Limburgse vlaai. Twee lekkernijen om bij te watertanden. Maar wat krijg je als je die twee combineert?
Bossche bol en Limburgse vlaai
Wie bij banketbakker Jan de Groot uit Den Bosch langsgaat om Bossche bollen te halen, moet niet raar opkijken als hij of zij daarvoor even in de rij moet staan. De Bossche bol is een begrip, net zoals de Limburgse vlaai dat is.
Vorige week bleek de Bossche bol de Limburgse vlaai te zijn gepasseerd als favoriete regionale lekkernij. Maar ook de vlaai blijft enorm populair, zo bleek uit een peiling van Zoover.
Bossche bollenvlaai
Jan de Groot uit Den Bosch, bekend van de Bossche bollen, en topvlaaienbakker Thijs Broekmans uit Panningen besloten de handen ineen te slaan en de twee lekkernijen eens te combineren, zo weet Omroep Brabant.
Het resultaat van de samenwerking is de Bossche bollenvlaai. Dat moet haast verrukkelijk zijn. Helaas is nog niet bekend of de bakkers de vlaaien ook echt gaan verkopen.
De bakkers zijn druk bezig met het maken van de Bossche Bollen Vlaai. Hoe zal die smaken? @FabienneNijsten en ik gaan zo proeven! pic.twitter.com/c2g4twsVkM
— Jos Verkuijlen (@JosVerkuijlen) October 30, 2017