Recept: mini no-bake cheesecakes met kiwi
Een ‘gezonde’ versie van een cheesecake? Het kán! Deze light-variant maak je binnen een handomdraai en is heerlijk zoet door de gele kiwi’s.
In deze lichte variant van het cheesecakerecept wordt de traditionele biscuitbodem vervangen door granola, en gebruik je magere kwark in combinatie met ricotta. Dit heb je nodig voor 8 mini-cheesecakes:
Voor de bodem
200 gram granola
Voor de crème
200 gram magere kwark
250 gram ricotta
40 gram agavesiroop
rasp van 1 citroen
sap van een halve citroen
zaadjes van een stokje vanille
Voor de afwerking
3 gele kiwi’s (Zespri SunGold), geschild en in blokjes gesneden
Voor de coulis
3 gele kiwi’s
sap van een halve citroen
Verdeel de granola over 8 dessertglaasjes. Meng in een kom de kwark met de ricotta, de agavesiroop, de citroenrasp en sap en de vanillezaadjes. Verdeel dit mengsel over de granola, strijk het oppervlak mooi glad en zet de glaasjes minstens vier uur in de koelkast. Om het dessert af te maken, mix je de drie kiwi’s met het citroensap. Giet over elk glaasje wat coulis en werk het geheel af met blokjes kiwi.
Tip: je kunt je no-bake cheesecake natuurlijk ook in een afsluitbaar potje of ouderwetse jampot maken, zodat-ie mee kan naar een picknick of naar werk.