Japanner maakt briljante snijwerken in eten
Heb je wel eens gedacht: ‘Goh, wat heb ik deze maaltijd prachtig opgemaakt’? Als je de kunstwerken van deze chef hebt gezien, waarschijnlijk niet meer.
De Japanse chefkok Takehiro Kishimoto maakt de meest bijzondere figuren en patronen in eten. Wanneer hij niet in de keuken van een restaurant in Kobe staat, snijdt hij eten in bijzondere vormen en deelt zijn prachtige resultaten op Instagram.
Decoratief eten
De chef beoefende al eerder het zogenoemde mukimono, de Japanse kunst van decoratieve snijkunst in eten. Tot hij de Thaise versie van de kunst ontdekte, het snijden van fruit en groenten. Daarmee kon hij nóg een stapje verder gaan. „Ik maak prachtige decoratieve groenten op mijn werk en bestudeer de Thaise snijkunst daarnaast”, vertelt hij tegen CNN. „Ik voel me aangetrokken tot de prachtige kleuren van de natuur.”
De Thaise snijkunst is een eeuwenoude traditie die je vooral in de koninklijke huizen terugvond. In Thailand wordt het regelmatig tentoongesteld, zowel in restaurants als op evenementen. Voor de kunst gebruik je een extra scherp, dun mes, vertelt Takehiro. „Ik gebruik alleen het Thaise mes."
Niet zolang houdbaar
Het heeft hem jaren gekost, maar inmiddels is hij een meester in zijn kunst. Zijn werk stelt hij op Instagram tentoon. Voor kunst is zijn werk immers niet heel lang houdbaar.