Dít moet je weten over vrijen in het water
Er zijn op het internet een hoop feiten en fabels te lezen als het gaat om seks in de douche, het zwembad en andere plekken waar het nat is.
Metro Lifestyle zocht voor je uit wat je écht moet weten voordat je op onderzoek uitgaat.
Het zwembad is 100 procent veilig
Hoor jij weleens horrorverhalen over enge infecties die door meisjes werden opgelopen na een vrijpartij in het zwembad? Je hoeft je daar volgens Soa Aids Nederland geen zorgen over te maken. Vind je het chloor dat in het water zit een vervelend vooruitzicht? Je moet je bedenken dat het geen verschil maakt of je nu zwemt in het bad of erin vrijt.
Condooms + water = error
Het is een feit dat normale condooms niet zo goed tegen water kunnen. Wanneer het voorbehoedsmiddel hiermee in aanraking komt, spoelt het glijmiddel namelijk weg. Dit levert frictie op en laat het condoom sneller kapotgaan dan wanneer je ‘gewoon’ op het droge vrijt.
Speciaal voorbehoedsmiddel
Als jij en je partner nog niet allebei getest zijn op soa’s en een watersessie hoog op jullie to-dolijst staat, kan je extra glijmiddel gebruiken. Ook glijmiddel op basis van siliconen voorkomt het scheuren van condooms voor een groot deel.
Aan dit siliconemiddel zit wel een nadeel: het is lastig van een glad oppervlakte te verwijderen. Je moet dus goed oppassen als je het glijmiddel in de douche gebruikt, want het maakt de vloer erg glibberig.
Wil je geen risico lopen op uitglijden? Dan kan je het product beter in een buitensetting (de zee bijvoorbeeld) gebruiken.