Een viskraam op de Veluwe

Arnold Bergmans Vandaag

Elke vrijdag wordt de parkeerplaats bij een supermarkt verrijkt met de geur van verse vis en de aanstekelijke lach van de eigenaar. Al vijftien jaar lang komt hij trouw vanuit Urk met zijn viskraam naar Doornspijk, waar hij zijn vakkennis en liefde voor vis deelt met een vaste schare klanten.

Als geboren en getogen Urker ademt Klaas kwaliteit; zijn vis is steevast vers en heerlijk. „Op Urk moet de vis gewoon goed zijn, dat zit in het bloed”, zegt Klaas trots en zijn klanten proeven dat elke week opnieuw.

Een bezoekje aan de viskraam draait niet alleen om vis, maar ook om goede gesprekken en een flinke dosis warmte en humor. Als klant kijk ik er altijd naar uit, niet alleen vanwege de uitstekende kibbeling en de beste haring in de regio, maar ook vanwege de gesprekken die we voeren. We hebben het over van alles: ons gewicht, een eindeloos onderwerp voor ons beiden, onze kinderen en natuurlijk het geloof. Voor Klaas speelt zijn geloof in Jezus een centrale rol in zijn leven en dat straalt hij op een rustige manier uit. Hij vindt altijd even de tijd om te praten over wat echt belangrijk is, naast een goed stuk vis.

Niet alleen de vis vers

Hoewel hij bijna 60 is, denkt hij voorlopig nog niet aan stoppen. Zolang zijn gezondheid het toelaat, blijft hij met plezier fietsen voor de conditie en vis verkopen voor de passie. Zijn kraam is een moderne en gastvrije plek, uitgerust met de nieuwste technologie, gezien zijn digitale en overzichtelijke prijslijst aan de wand achter de toonbank en die altijd tot op de euro up to date is. Het is een plek waar niet alleen de vis, maar ook de sfeer bijzonder vers is.

Bij de viskraam proef je niet alleen de verse vangst, maar ook de passie van een vakman. Dat maakt een bezoek aan de kraam op vrijdag extra bijzonder en een echte smaakvolle traditie. Het smaakt gewoon beter met een praatje.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties