Yes Liam, life is a mystery

Claude Aendenboom Vandaag

Zijn mensen op zoek naar innig geluk? Of naar puur genot? We willen allemaal materieel vooruit en kijken het liefst niet meer achterom. De doden, schuldig of onschuldig, we begraven hen en ons leventje kabbelt gewoon maar door.

We worden van bij de geboorteschreeuw getekend door slechte en goede ervaringen. Want de miljarden aardbewoners worden als schaapjes in het gareel gehouden door een handvol invloedrijke geldwolven. We moeten dus voortdurend uitkijken om niet misbruikt te worden, ook letten we op om zelf anderen al dan niet ongewild te gebruiken. Goed en kwaad, elke mens is een brok energie gevuld met liefde en haat, yin en yang, elektronen en protonen. Of zoals een pianist witte en zwarte toetsen nodig heeft om een mooie bittersweet symfonie te kunnen brengen.

Prijsstijgingen en oorlogsellende

Via de media wordt al jaren van hogerop info uitgezonden om ons gedrag koudweg te manipuleren: plots is meer koffie gezonder, worden zonnepanelen goedkoper of is kraantjeswater drinken niet aan te raden. Onbewust voedt de economische crisis onze graaicultuur. De laatste tijd voelen wij de pijn van de hogere energiefactuur en ook de prijsstijgingen van de producten in onze supermarkt verontrusten ons. Maar wat ons momenteel het diepste raakt, is de oorlogsellende. Die is dichterbij dan we denken. We verwensen dan ook alle war-criminals naar de hel.

De oorzaak van alle menselijke miserie: money money, kassa kassa, het slijk der aarde. In onze mensenjungle vertrappelen we elkaar immers om financieel sneller te kunnen groeien en zo gunnen wij elkaar het licht niet meer in de ogen.

Toch zullen wij gevonden worden, in de woestijnstorm zal Iemand onze naam roepen. En ja, ik hoop echt dat het Paradijs echt geen verzinsel is van goddeloze machthebbers.

Madonna en Liam

Zoals onze ster Madonna het in de jaren ’80 zong: Life Is A Mystery. Daarom breng ik een ode aan Liam Payne, de onlangs overleden singer/songwriter van de beroemde boyband One Direction:

LIAM AND HIS PAIN

We all have our moments of doubts
and pain, yes even the One Direction
band member/ songwriter Liam Payne

He had it all: wealth, love and so much fame

It’s such a shame, this idol died
so young but the fans know his
mind will find peace in Heaven

So we all will remember your name

Life Is A Mystery,
abbreviated to L.I.A.M.

Yes, it was you that’s
made you beautiful.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties