Kalmeerbillen?

Claude Aendenboom Vandaag

Al jaren wordt mijn vriend Alex badend in het zweet wakker, hij heeft immers steeds dezelfde nachtmerrie. Dat is het gevolg van een post-traumatische stress-stoornis, zegt de dokter en dus schrijft die hem al een tijdje kalmeringspillen voor.

Maar toch blijft de griezelfilm iedere nacht door zijn hoofd spoken. Het hoofdpersonage van die plot is zijn ex Carol, zijn grote liefde. Zij was tijdens hun relatie stikjaloers op Alex’ goede afkomst zodat ze hem openlijk bedroog en dat was nogal pijnlijk voor de stakker. Carol was een cafémeisje, mollig en een tikkeltje vulgair. Ze deed me altijd een beetje denken aan Malle Babbe.

„Het zal met de jaren wel slijten”, zeggen al zijn vrienden. Ja, okee maar wanneer? Wanneer zal de wond volledig genezen? Alex verwaarloosde zichzelf zowel mentaal als fysiek, rook naar bier en was onverzorgd gekleed. Om nog maar te zwijgen over zijn vettige haardos. Onlangs raadde ik hem hypnose aan. Mijn vriend zou dus bij een hypnotiseur hulp gaan zoeken. Deze ‘geneesheer’ woonde in de buurt en had een zwarte baard en mysterieuze blauwe ogen, dus dat kan wel lukken, dacht ik. Ik gaf Alex een schouderklopje en zei: „Baat het niet, dan schaadt het niet.”

Nieuw liefje

Mijn vriend is nu reeds enkele weken op consultatie geweest. Terwijl we door het stadspark keuvelen vertelt hij dat het veel beter gaat wat betreft zijn trauma. Hij ziet er ook weer jonger uit, heeft zich een nieuwe sportieve herfstjas aangeschaft en is bij de coiffeur langsgeweest, zijn haar op een bros en geblondeerd. Hij is gestopt met bier te drinken. Alex haalt even diep adem en grinnikt dan: „En ook geen kalmeerpillen meer voor mij, ik neem nu iedere ochtend mijn kalmeerbillen! Jawel Claude, ik heb een nieuw liefje.”

En ik grinnik terug: „Oh dat is goed nieuws Alex. En ja, kalmeerbillen, dat wordt het Nederlandse woord van het jaar 2024.”

„Inderdaad Claude, stuur het maar in”, glimlacht mijn maatje.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties