Piketpaaltje

Eleonora van Vugt Vandaag

Afgelopen week had ik afgesproken met een vriend om te gaan wandelen. Heerlijk weer was het zowaar eind oktober.

Door het stralende zonnetje waanden we ons nog even in het ‘zomergevoel’ en zaten we zowaar na 5 minuten al op het terras een biertje te drinken in plaats van na onze geplande wandeling.

Natuurlijk heb ik geprobeerd de vriend in kwestie nog lekker maken voor een flinke boswandeling, maar meneer was zeer vastbesloten en sleurde me nog net niet mee naar het terras. Vreselijk toch, verplicht biertjes drinken op een terras praktisch midden in het bos met, jawel, nog één plekje voor moi in de zon.

Achter ons zaten twee heren ook heerlijk te genieten en ik raakte met ze in een onderhoudend gesprek over het mooie weer en feestjes en van daaruit naar vakantiehuizen en zeilen. Ik had graag willen zeggen dat het over mijn vakantiehuis in Spanje ging en mijn zeilboot, maar dat kwam uit de koker van de heren.

Nooit van piketpaaltje gehoord

„Ja, je moet wel piketpaaltjes hebben in het leven”, hoor ik een van de heren zeggen en mijn gezelschap beaamt dat.

Wat? Piketpaaltje? Ik had serieus nog nooit van het woord piketpaaltje gehoord. Drie zeer verbaasde gezichten kijken me aan. Ken jij piketpaaltje niet?
Mijn vriend zegt zelfs dat het een gebrek is in de opvoeding.

Wat ik begrijp van de uitleg die daarop volgt gaat het om ruimte maken voor het beleven van je eigen avonturen/hoogtepunten, oftewel genotmomentjes.
Wat deze hoogtepunten zijn is voor iedereen natuurlijk anders en laat ik dan ook graag geheel aan jullie fantasie over.

Afbakenen van je ruimte

Omdat ik niet voor schut wil staan, ga ik eerst nog even ‘piketpaaltje’ googelen en kom tot de conclusie dat deze uitspraak komt van het Franse woord piqued dat even kort samengevat ‘afbakening’ betekent. In dit geval dus afbakenen van je ruimte om te doen wat jou even uit de dagelijkse sleur trekt.

Momenten die waarschijnlijk ook je beste herinneringen zullen worden en laten we het uitkijken naar en verheugen op de nog komende pieken.

Ik als echte hedonist heb piket(piqued)paaltje al geintegreerd in mijn vocabulaire.

Heren, bedankt voor het spontane leuke gesprek.

Un petit piqued-paaltje.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties