Wacht! Lady Deadpool heeft dezelfde humor als Ryan Reynolds?

Elianne van Turennout 3 sep 2024

Je hoeft geen fan van Blake Lively te zijn om te zien dat de media haar soms onterecht slecht behandelen. Stel je voor dat Deadpool zwanger zou zijn en constant vragen kreeg over de baby. Zelfs als iemand naar zijn welzijn vraagt, komt het er uiteindelijk op neer: „Hoe gaat het met de baby?”

Als de zoveelste interviewer hem zou feliciteren met zijn mooie buik, zou hij waarschijnlijk reageren met: „Jij ook gefeliciteerd met jouw mooie buik, lieverd!”

Hoewel dit een hilarisch scenario zou zijn voor een nieuwe Deadpool-film, ondergaat Blake Lively momenteel een soort publieke kaalschering. Ja, haar grap kon veel beter uitgevoerd worden, en de boodschap achter de grap raakte verloren door de manier waarop ze die maakte.

Komende jaren

Toch wil ik stilstaan bij de inhoud van de grap: als Blake straks bevalt, hoe zullen de komende jaren er voor haar uitzien? Ryan Reynolds krijgt waarschijnlijk op zijn verjaardag cadeaus die echt voor hem zijn, terwijl Blake cadeaus ontvangt die eigenlijk voor de baby bedoeld zijn, op een dag waar zij normaal in het zonnetje gezet zou worden. Ze heeft waarschijnlijk al meegemaakt tijdens de vraag ‘Hoe gaat het met je?’ er naar haar buik gekeken wordt in plaats van haar ogen, want de vraag gaat niet om haar welzijn.

Als een scène zoals deze in Deadpool zou voorkomen, waar zijn spandex-outfit zijn buik extra zou accentueren, weten we dat de zaal zou bulderen van het lachen bij een opmerking als: „Wow, eyes up here, you creep.” Want naast de seksgrap, zouden we begrijpen hoe ongevoelig het eigenlijk is, omdat een zwangere man ongebruikelijk is, maar voor vrouwen is dit de realiteit.

Niet de enige beroemdheid

Blake is niet langer simpelweg ‘Blake’; ze wordt gezien als de host voor een toekomstige Nepo Baby. Waarschijnlijk niet door Ryan Reynolds zelf, maar zeker door veel anderen, aangezien Ryan niet de enige beroemdheid in de relatie is. Ze krijgt ook kritiek omdat ze zei dat het personage dat ze speelt in It Ends With Us meer is dan alleen een slachtoffer. Uit context gehaald, wat vrij gemakkelijk gaat na tientallen interviews, kan deze opmerking ongevoelig overkomen. Maar juist als zwangere actrice, die het gevoel kan hebben dat haar ongeboren kind belangrijker wordt geacht dan zijzelf, begrijpt ze hoe belangrijk het is geen eendimensionaal karakter te zijn.

Olivia Wilde zei ooit in een skincare-video voor Harper’s Bazaar: „It’s weird you should only take care of yourself, when you’re hosting a parasite.” Of je nu zwanger bent of een slachtoffer, je blijft een volledig mens, ook als anderen je zo niet behandelen.

Frustratie

Hoewel deze kwestie op een betere manier had kunnen worden aangepakt en de ‘Deadpool-methode’ hier wellicht niet effectief is, begrijp ik waar de frustratie vandaan komt. Het ging nooit om het bodyshamen van een presentatrice in haar opmerking. Vergeet niet dat Blake Lively elke dag leeft met Ryan Reynolds, wat alleen mogelijk is als je een goede klik hebt en misschien een gedeeld gevoel voor humor.

Het feit dat zij in de nieuwe Deadpool-film Lady Deadpool is, suggereert dat tenminste wel. Blake moet plotseling een rolmodel worden voor alle vrouwen die huiselijk geweld hebben meegemaakt, simpelweg omdat ze een keer een serieuze rol heeft gespeeld. Misschien moeten we Mister Deadpool niet aan deze standaard houden, want zelfs met zijn helende krachten zou hij zo’n hakblok niet overleven.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties