De minibieb en Maarten van Rossem

Frits Kool 2 sep 2024

Wil je als lezer je ecologische voetafdruk verkleinen? Geef dan dit boek door als je het uit hebt!

Deze oproep van Rutger Bregman en Jesse Frederik, achterin een van hun boeken, onderstreept een geweldige manier om duurzaamheid te bevorderen. En hoe kun je dat beter doen dan via de minibieb?
Minibiebs zijn overal te vinden, van grote steden tot kleine dorpen. Ze zijn uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van onze wijken. Ik kan het nooit laten om even te snuffelen in iedere minibieb die ik tegenkom. De variëteit is indrukwekkend: van oude klassiekers tot bijna nieuwe titels, altijd iets interessants te ontdekken.

Scheurkalender

In een van mijn vaste minibiebs trof ik eens boekenweekgeschenken van schrijvers als Siebelink, Rosenboom en Bervoets aan. Wat een vondst! Zodra ik een boek uit heb, breng ik het terug naar de minibieb, klaar om weer iemand anders te verrassen.
Dit jaar ontdekte ik zelfs een scheurkalender van Maarten van Rossem, waarschijnlijk een Sinterklaas- of Kerstgeschenk voor iemand die niet zo’n fan van hem was. Hoewel de scheurkalender zelf niet herbruikbaar is, geniet ik dagelijks van Maartens wijsheid of humor.

Voor mij is de minibieb een symbool van duurzaamheid en gemeenschap. Het is een eenvoudig maar krachtig concept dat boeken een tweede leven geeft en lezers met elkaar verbindt.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties