Gordon: de man achter de maskers

Arnold Bergmans 11 sep 2024

Ik keek naar Dat ben ik op tv, waarin Gordon centraal stond. Bekend van zijn scherpe humor en flamboyante persoonlijkheid, liet hij in deze uitzending een heel andere kant van zichzelf zien. Een grappenmaker die iedereen op de hak neemt en een man die openhartig sprak over zijn worstelingen en onzekerheden. Voor even verdween de showman en verscheen de mens.

Gordon opende de deur naar zijn privéleven, iets wat we van hem niet vaak zien. Hij vertelde over zijn gevecht met eenzaamheid, de gezondheidsproblemen die hem achtervolgen en zijn zoektocht naar liefde. Het was verfrissend om iemand te zien die normaal de lach aan zijn zijde heeft, nu kwetsbaar en eerlijk te horen over de zwaarte van het leven. Tussen de anekdotes door zat nog steeds de humor die we van hem gewend zijn, maar het voelde oprecht, zonder de gewoonlijke bravoure.

Wat mij raakte, was hoe hij durfde te praten over zaken waar we hem normaal niet over horen: de leegte die roem kan brengen, de vergankelijkheid van succes. Het maakte hem menselijker dan ooit, een zeldzaamheid in de wereld van bekende Nederlanders. Dit programma liet zien dat er meer schuilt achter de altijd vrolijke Gordon die we op het scherm zien.

Scherpe tongen

Direct na Dat ben ik kwam het bekende programma Vandaag Inside. Zoals altijd kwam daar de nodige kritiek op tafel. Niet alleen over Gordon zelf, maar ook over bredere onderwerpen die de samenleving bezighouden. Het contrast tussen de kwetsbaarheid van Gordon en de scherpe tongen van de heren van VI was enorm. Waar Gordon zich openstelde, deden de mannen van VI wat ze altijd doen: alles en iedereen met een flinke portie kritiek en humor benaderen. Het is typisch VI; geen onderwerp is te gevoelig om aan te pakken, maar soms blijft het oppervlakkig.

Al met al was het een boeiende avond televisie, waarin de kwetsbaarheid van Gordon een welkome afwisseling bood van de gebruikelijke cynische en kritische toon van de programma’s die erop volgden.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties