Linkin Park torpedeert loyaliteit eigen fanbase 

Thuur Hutjens 30 aug 2024

Linkin Park zou het grootste nieuws sinds jaren aankondigen met behulp van een aftelklok op de officiële LP-website. Deze klok is woensdagavond 28 augustus gestopt met tikken. Duizenden fans keken naar de livestream en hielden hun adem in, in afwachting van wat er zou gebeuren zodra de klok nul kwam te staan.

Enkel om daarna erg teleurgesteld te zijn over de dagen vol onnodige spanning.

De band heeft geen concerten meer gespeeld of nieuwe muziek opgenomen sinds de tragische zelfmoord van hun zanger Chester Bennington in 2017. De zanger van Sum 41 zou de plaats van Chester innemen, maar hij ontkrachtte deze theorie al ver voordat de klok op nul stond.

In plaats van een grote aankondiging over een nieuwe zanger of een nieuwe grote wereldtournee gebeurde er eigenlijk niets. Tot overmaat van ramp begon de klok normaal op te tellen.

Linkin Park deelde na deze heftige teleurstelling een vage verklaring via hun sociale mediakanaal: “Het is slechts een kwestie van tijd.”

Liefhebbers citeren LP-nummers of zijn woedend.

De bovenste fan citeert “In the end”. De onderste fan heeft het wel gehad met de band.

Het is onduidelijk of er op de een of andere manier echt iets mis is gegaan of dat dit slechts een moderne online grap van de band is. Of het nu expres of per ongeluk gebeurde, lijkt voor de fans niet zoveel uit te maken. Ze zijn niet blij.

Een vrouw schrijft online:

“WAT IS SLECHTS EEN KWESTIE VAN TIJD? DE SPANNING EN DE HARTAANVALLEN DIE IK HIERVOOR HEB GEHAD. IK KIJK HET AFTEL-EINDE EN IK VOELDE DE TRANEN IN MIJN OGEN WANNEER HET BEGON TE TELLEN. KUN JE ONS DIT NIET AANDOEN?????”

Een ander:

“Wat is hier aan de hand?! Waarom gaat het nu weer omhoog? Ik speel dit spel niet meer.”

De muziek is nog steeds erg populair. Een oud nummer genaamd ‘Lost’ bereikte 81 hits op YouTube nadat het ruim een ​​jaar geleden officieel werd uitgebracht.

Het kan jaren duren om een reputatie op te bouwen, maar deze kan ook binnen enkele seconden worden afgebroken. Ondanks hun enorme fanbase moet Linkin Park een plan uitwerken om de schade te beperken, zodra duidelijk is wat er werkelijk is gebeurd tijdens deze donkere avond.

Er is nog steeds geen officiële aankondiging gedaan van een nieuwe zanger of tournee.

De klok tikt nog steeds.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties