Politiek neutrale seks

Johan de Wit 11 aug 2024

In het regeerakkoord is opgenomen dat op de scholen politiek neutrale seksuele voorlichting gegeven gaat worden. Dat wekt nieuwsgierigheid. Wat is dat: politiek neutrale seks?

Dat je ervoor zorgt met je partner goed in het midden van het bed te liggen tijdens de act, zodat er minder kans op polarisatie is? Wat wederom de vraag oproept, wat dan het verschil is tussen politiek linkse en politiek rechtse seks. Linkse partijen gaan pleiten voor een gelijkere verdeling van seksueel genot en willen een grotere rol van de staat, om ervoor te zorgen dat alle mensen aan hun trekken komen.

Natuurlijk is nadrukkelijk bedoeld zowel mannen als vrouwen, onafhankelijk van hun seksuele geaardheid. Terwijl rechtse partijen het belang van individuele verantwoordelijkheid en een zo vrij mogelijke ontwikkeling willen. Zij zijn ervan overtuigd dat de vrijemarktwerking uitstekend reguleert. Hun slogan: Bevrucht, Bevrijdt, Bevredigt.

Is het gras twee kontjes hoog, spreken we overduidelijk van groene seks.

Strafbare taal

Of gaat het om het taalgebruik? In plaats van: „Ik vind het zo ontzettend geil als jij mijn reet vastpakt met die grote, sterke handen van je” moet het nu heten: „Het plaatsen van uw handen, welke duidelijk de gemiddelde grote overschrijden, op mijn zitvlak, werkt aangenaam stimulerend en positief op mijn seksuele bevredigingsquotiënt.” Moet bij een triootje de derde persoon steeds neutraliteit bewaren? Is het vanaf nu strafbaar tijdens het klaarkomen de Hitlergroet te bezigen? Of was dat al het geval?

Vooralsnog klinkt het als een echo uit een grijs verleden. Ik kan het niet helpen, maar het is alsof mijnheer pastoor op de slaapkamerdeur klopt. Tenslotte ging hij van deur tot deur om ervoor te zorgen dat er vooral kinderen werden gemaakt. Het liefst zo, dat het effectief was en geen frivool gedoe eraan te pas kwam. Dat was dan weer min of meer zondig. Misschien niet direct om te biechten, maar weet wel: God zag te allen tijde alles. Die gedachte alleen al, was soms een echte erectie-killer.

Persoonlijke trauma’s

Als Rob Jetten, eveneens nieuwsgierig geworden, dan toch maar waagt aan Caroline van der Plas te vragen wat zich achter deze cryptische omschrijving verbergt, is het antwoord tamelijk ontnuchterend. Caroline wil dat de jeugd van Nederland gevrijwaard wordt van mogelijk traumatische ervaringen. Als ze vervolgens ook nog haar persoonlijke trauma als voorbeeld geeft, wordt het toenemend pijnlijker. Het heeft er alle schijn van, dat regeringsbeleid voor bewindslieden een mogelijkheid wordt persoonlijke trauma’s te verwerken. Daar staat ons nog wat te wachten onder premier Schoof. Gaat Omtzigt bij de staatsrechtelijke hervormingen nu een Bashing-clausule invoegen? Gaat Dilan Yesilgöz een wetsvoorstel indienen wat het woord Spreidingswet gaat verbieden? Ik ben erg benieuwd wat Fleur Agema voor Nederland in petto heeft: beslist iets met tweets… En Wilders? Geloof me, daar gaat niks komen, die is geheel zelfbevredigd.

Dat de regering zich geroepen voelt in te grijpen is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk. Wat doen de meesters en juffen momentaan, wat dit ingrijpen nodig maakt? Doen de meesters en juffen het in levenden lijve voor hoe het gaat? Onder het whiteboard, voor in de Klas. Toegegeven, dat is traumatisch!

O ja, mannen! Niet vergeten, de even weken links, de oneven weken rechts dragen.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties