Het sprookje van een ijssalon op de Veluwe

Arnold Bergmans 14 aug 2024

In het hart van de Veluwe, waar de geur van versgebakken friet en huisgemaakt ijs elkaar kruisen, staat een cafetaria dat de laatste jaren een verrassende transformatie heeft ondergaan. Wat ooit een traditionele snackbar was, is nu een bruisend ijssalon-restaurant geworden, dankzij de nieuwe eigenaren: een vriendelijk echtpaar dat twee jaar geleden de sleutels van de zaak overnam.

Toen zij hun intrede deden, vroegen veel vaste klanten zich af of de charme en de kwaliteit van de oude eigenaar behouden zouden blijven. Maar al snel werd duidelijk dat de zaak in goede handen was. Met een mix van hun eigen culinaire erfgoed en de klassieke favorieten van de snackbar, hebben ze een unieke sfeer weten te creëren die zowel vertrouwd als verfrissend nieuw aanvoelt. De oude eigenaar, die nog af en toe een handje helpt, kijkt met trots toe hoe zijn levenswerk floreert onder hun leiding.

Nostalgische knipoog

Wat deze plek bijzonder maakt, is niet het comfortfood, maar vooral het huisgemaakte ijs. Het echtpaar heeft het maken van ijs tot een ware kunst verheven. Ze experimenteren voortdurend met nieuwe smaken, variërend van klassiekers zoals vanille en chocolade, tot meer exotische keuzes. Voor wie niet van schepijs houdt, is er softijs in alle denkbare maten, een nostalgische knipoog naar de tijd toen softijsjes de hit van de zomer waren.

En alsof dat nog niet genoeg is, is de ijssalon ook op zondag open, iets wat je niet overal ziet op de Veluwe. Het restaurant is niet zomaar een plek om even snel een hapje te eten of een ijsje te halen; het is een ontmoetingsplaats geworden voor de lokale gemeenschap en toeristen. Mensen komen hier niet alleen voor de smaken, maar ook voor de warmte en gastvrijheid die het echtpaar uitstraalt.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties