Het spel met de actieradius

Arnold Bergmans 4 aug 2024

Een zondag begon als een rit vol optimisme, maar eindigde in een avontuur dat pas om acht uur ‘s avonds thuis eindigde. Sinds twee jaar rijd ik elektrisch, en zoals velen zoek ik steeds de grens op wat betreft de kilometers.

Waar ik eerst bijlaadde bij 80 kilometer, durfde ik nu pas bij 30 kilometer bij te laden. Dat bleek deze keer een foute inschatting.

Met nog slechts 20 kilometer te gaan en mijn bestemming in zicht, kwam ik onverwacht stil te staan. De pech gebeurde op een gevaarlijke plek langs de snelweg, iets wat ik tot dan toe altijd onderschat had. Binnen tien minuten was hulp echter onderweg. Leon van Delta was mijn redder in nood. Hij bevrijdde mij vakkundig uit mijn benarde positie en reed mij naar de dichtstbijzijnde laadpaal langs de grote weg.

Ervaring rijker

Leons snelle en professionele optreden zorgde ervoor dat ik veilig en zonder verdere problemen mijn weg kon vervolgen. Hoewel mijn dag een stuk langer duurde dan gepland, heb ik nu een ervaring rijker en weet ik hoe belangrijk het is om mijn actieradius goed in de gaten te houden. Het zit in de mens om de grens op te zoeken, of dit nou met kilometers of iets anders is. De spanning en het avontuur bevredigen uiteindelijk iedereen, maar de les van de dag blijft: wees altijd voorbereid en onderschat nooit de gevaren van pech langs de snelweg.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties