Balans is de sleutel

Arnold Bergmans 8 aug 2024

Naarmate we ouder worden, wordt de strijd tegen de kilo’s een heel avontuur. Het lijkt wel alsof elke verjaardag niet alleen cadeautjes brengt, maar ook een paar extra kilo’s. En laten we eerlijk zijn, het is veel makkelijker om een koekje te eten dan een sprintje te trekken.

Mijn eigen kilo’s kwamen erbij toen ik stopte met roken. Het voelde alsof ik de ene slechte gewoonte verruilde voor een andere. Je wilt stoppen om gezonder te worden, maar dan komen de kilo’s en heb je weer een nieuw probleem om aan te pakken. Het leven wordt nooit meer hetzelfde, maar het is ook een kans voor een frisse start.

We weten allemaal dat we meer moeten bewegen, maar onze gewrichten fluisteren liever ‘rust’ dan ‘actie’. De bank en Netflix roepen verleidelijk, terwijl de sportschool lijkt te roepen vanuit een andere dimensie. En toch, elke keer als ik die sportschoenen aantrek, voel ik een klein stukje overwinning.

Lichte hijg

Ik herinner me nog hoe ik als kind moeiteloos door het park rende. Nu is het meer een elegante slentering met een lichte hijg. Maar hé, het gaat om de beweging, toch? Die dagelijkse wandeling met de hond is niet alleen goed voor hem, maar ook voor mij. En laten we niet vergeten het tuinieren – een intensieve workout waarbij je bloemen plant en calorieën verbrandt.

De verleidingen zijn er altijd. De koekjes bij de koffie roepen mijn naam alsof ze weten dat ik zwak ben. Maar elke gezonde keuze voelt als een klein feestje. Ja, ik geniet nog steeds van een koekje, maar dan na een flinke wandeling. Balans is de sleutel.

Dus, aan iedereen die worstelt met overgewicht: laten we het met een lach benaderen. Wees lief voor jezelf, en maak plezier in het proces. Elke stap, hoe klein ook, brengt je dichter bij een gezonder en vrolijker leven. En onthoud, het leven is te kort om je alleen zorgen te maken over de weegschaal. Lach, beweeg, en geniet!

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties