Een viswagen van de zanger/entertainer

Arnold Bergmans 25 jul 2024

Een smakelijk zaterdagritueel in Nunspeet.

In het hart van het pittoreske Nunspeet, op het parkeerterrein naast een supermarkt, vindt elke zaterdag een klein maar bijzonder evenement plaats. Terwijl we boodschappen doen, worden mijn vrouw en ik steevast aangetrokken door de geur van versgebakken kibbeling en lekkerbekjes uit een mobiele viswagen. Deze wagen, gerund door een entertainer en een populaire zanger uit de regio, brengt een bijzondere charme en smaak naar onze zaterdagen.

In het hart

Nunspeet herbergt twee viswinkels en drie mobiele viswagens, waarbij de andere wagens strategisch zijn geplaatst bij andere supermarkten. Toch heeft de viswagen in het centrum naast een supermarkt op zaterdag een speciale plek in ons hart. De oudste medewerker, een doorgewinterde visboer, fileert de haring met een vakmanschap dat je zelden ziet, terwijl Nico de klanten entertaint en de vis perfect bakt.

Wat deze viswagen voor ons bijzonder maakt, is de unieke combinatie van kwaliteit en sfeer. De kibbeling is altijd vers en knapperig, de lekkerbekjes smaken precies zoals ze zouden moeten, en de haring is mals en perfect gesneden. Maar het is de levendige interactie die Nico met de klanten heeft en die de ervaring compleet maakt. Zijn humor, soms gepast, soms een tikkeltje ongepast, brengt een lach op het gezicht van iedereen in de rij. Op drukke zaterdagen, vooral in het toeristenseizoen, is hij een meester in multitasking. Hij bakt, praat en entertaint alsof hij op een podium staat.

Sociale hub

De viswagen is niet alleen een plek om je honger te stillen, maar ook een sociale hub waar dorpelingen en toeristen samenkomen. Terwijl hij zich over de bakplaat buigt, staan de dames achter de toonbank klaar om de verkoop af te handelen. Dit goed geoliede team zorgt ervoor dat niemand te lang hoeft te wachten, ondanks de populariteit van hun producten.

Ons zaterdagritueel is inmiddels compleet met een bezoek aan deze viswagen. Rond het middaguur, aangetrokken door de geur en de belofte van een smakelijke traktatie, maken we standaard ons ommetje naar deze culinaire hotspot. De humor van Nico en de kwaliteit van de vis maken het elke week weer de moeite waard.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties