Valentijn Driessen

Arnold Bergmans 10 jul 2024

Kritische stem of volksheld in de maak?

Als een simpele columnist uit de Haagse Schilderswijk voel ik me geroepen om mijn ongezouten mening te geven over Valentijn Driessen, de spraakmakende sportjournalist van De Telegraaf. Want als er één ding is dat hij goed kan, is het het aanjagen van discussie. Maar waar ligt de grens tussen terechte kritiek en het afvallen van onze geliefde Oranje-supporters?

Valentijn Driessen staat bekend om zijn scherpe en ongezouten meningen. Hij durft dingen te zeggen die anderen slechts fluisteren. In de meest gelezen krant van Nederland schrijft hij kritisch wanneer ons nationale team slecht presteert. En dat is precies wat een goede journalist moet doen: eerlijk en recht door zee zijn. Toch moet ik als volksjongen ook opkomen voor de gekte die het Nederlandse supporterslegioen kenmerkt. Onze Oranje-supporters staan wereldwijd bekend om hun enthousiasme en passie. Van links naar rechts laten zij de wereld versteld staan met hun toewijding.

Toejuichen

Dit is iets om te koesteren en toe te juichen, want het laat zien dat voetbal niet alleen Nederland, maar de hele wereld verbindt. Daarom waardeer ik Valentijns kritische blik, maar hoop ik ook dat hij soms meegaat in de euforie. Want juist in die momenten van gekte en vreugde voelen wij, de fans, ons het meest verbonden.

Als Valentijn die balans kan vinden, dan is hij niet alleen een scherpe journalist, maar ook een man van het volk. Dus wie ben ik, een eenvoudige columnist, om Valentijn Driessen de les te lezen? Misschien niet meer dan een stem uit de Schilderswijk. Maar ik geloof dat we allemaal hopen dat Nederland Europees kampioen 2024 wordt. En als Valentijn durft mee te feesten wanneer het goed gaat, dan mag hij zich gerust ook het schoffie van het volk noemen, net zoals ik me voel.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties