Renault gaat zijn elektrische instapmodel in China ontwikkelen

Jan Veenstra 5 jun 2024

Renault heeft de briljante beslissing genomen om zijn nieuwste elektrische instapmodel, de Twingo, grotendeels in China te ontwikkelen. Dit meesterwerk, dat slechts 20.000 euro zal kosten, wordt gepositioneerd als een betaalbare droom voor de consument.

Want zeg nou zelf, wie wil er nou geen Franse auto die volledig is ontworpen en gefabriceerd aan de andere kant van de wereld?

Volgens Bloomberg had Renault aanvankelijk gesprekken met Volkswagen over deze ontwikkeling, maar die samenwerking ging natuurlijk niet door. Tja, de Duitsers hadden zeker iets beters te doen. Renault heeft nu zijn hoop gevestigd op een Chinese partner om de kosten te drukken en de productietijd te versnellen. Want ja, als je aan efficiëntie denkt, dan denk je natuurlijk direct aan de Chinese productiemethoden, toch?

Spionagesoftware

En de voordelen houden daar niet op. Met deze strategische zet zorgt Renault ervoor dat ze misschien wel de eerste Europese auto kunnen aanbieden met ingebouwde spionagesoftware. Wie wil er nou geen auto die je niet alleen van A naar B brengt, maar ook constant je locatie doorstuurt naar een centrale server? Dat is pas moderne technologie!

Renault belooft ons een toekomst waarin Franse flair wordt gecombineerd met Chinese technologie en productie-efficiëntie. We kunnen niet wachten om te zien hoe deze unieke samenwerking zich ontwikkelt. Dus, bedankt Renault, voor het maken van een auto die ons niet alleen beweegt, maar ook constant in de gaten houdt. Het is geruststellend om te weten dat we altijd ergens, door iemand, worden gevolgd. Innovatie ten top!

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties