Opwaaiende vachtjes

Jolieke van der Rest 2 jun 2024

Het zal toch vrijwel niemand ontgaan zijn, een nieuwe ‘dogmatische’ vorm van yoga, die bijzonder goed zou zijn voor het welzijn van de mens en voor de socialisatie van jonge honden: puppy-yoga. Deze yogahype, die natuurlijk uit The States is overgewaaid en nu zijn piesje doet in almighty Amsterdam, doet heel wat stof – of in dit geval ‘vachtjes’ – opwaaien.

Want al zal het nog zo’n geniale en goedbedoelde bedoelde vorm zijn waar je moeilijk niét op kunt komen gezien de meest bekende yoga pose de Downward-facing dog is, het is natuurlijk bij de beesten af. Om je moedwillig met je gestreste mind de magnificent modern studio with 5m high ceilings and mezzanine in te slepen en je Zuid-ass neer te vlijen op de mat om poses aan te nemen, terwijl er pluizige puppies om je heen dartelen die je na afloop helemaal fijn mag knuffelen.

Gebijt en gekef

Gelukkig is inmiddels bekend dat deze vorm van yoga verboden wordt. Eerder dit jaar leidde de vorm van yoga al tot commotie en Kamervragen, omdat het niet goed zou zijn voor de hondjes die slechts 8 tot 12 weken oud zijn. Het levert ze te veel stress op wat ongetwijfeld resulteert in plasjes her en der, wat kwijl en hier en daar inclusief gebijt én gekef waar eigenlijk niemand op zit te wachten, maar wat dan opeens heel schattig is.

‘Oud’ side the box

Gelukkig leven we in een tijdperk waar de mogelijkheden ongekend zijn, we graag ‘oud’ side the box denken en de nieuwe oplossingen soms letterlijk voor het oprapen liggen. Want hoe fijn zou het zijn als jij je nog steeds mindful kunt wijden aan je yogaposes terwijl een lief en levend schepsel naast jouw yogamatje alle aandacht van je vraagt en dolgraag aangehaald wil worden? En dat er dan af een toe een plasje wordt gedaan of er wat kwijl uitloopt neem je natuurlijk op de koop toe. En dan na afloop nog even lekker samen knuffelen om de sessie zo fijn af te sluiten.

En.. nu komt het mooiste van alles: Deze variant kost je helemaal niets! Het enige wat je hoeft te doen is je na je werk te snellen naar De Vreugdehof, De Kastanjehof of misschien wel het Willem Dreeshuis waar je zo waar nog gratis voor de deur kunt parkeren. Zorg dat je net na het avondeten komt, dan zijn ze allemaal nog voldaan en slaperig. Verruil de mezzanine voor de  koffiezaal en… tadaaa de sessie granny-yoga kan beginnen. Met als bijkomend voordeel dat de meesten niet blaffen en hopelijk ook niet bijten.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties