Ongemak & ongeluk op het werk

Mark Stoop 13 jun 2024

Voor onze rubriek Ongemak & Ongeluk op het Werk de leukste inzendingen van de afgelopen maand.

14 mei was een spannende dag voor Ria Duif. De 42-jarige dierenliefhebber is valkenier voor de roofvogelshow van Safaripark Beekse Bergen. Die dag trok zij – onaangekondigd – voor het eerst een leren valkerij handschoen aan om zich te beschermen tegen de imposante klauwen van de dieren. Na haar show te hebben opgevoerd verscheen zij bij Shownieuws kort voor de camera „Het helpt wel enorm tegen de wonden die de gruwelijk sterke poten van bijvoorbeeld een adelaar kunnen veroorzaken.” Hoofd valkenier Mike op ‘t Hoog kon begrip opbrengen voor Ria’s keuze.

Riet Appels

Ouderenverzorger Wim van Leeuwen van verzorgingstehuis De Klaverjassen was blij verrukt toen hij zag dat hij zijn regenjas had meegenomen die dag. Tijdens de lunch in het weekend loopt Wim altijd een rondje met de 98-jarige Riet Appels. Het was koud, guur en nat, maar Van Leeuwen kon zich dankzij zijn jas uitstekend beschermen tegen het oplopen van een verkoudheid. Tegen de lokale dorpscourant zei hij: „Ik was wel blij met mijn jas, het helpt echt droog te blijven als je zo buiten in de regen loopt.” Omwonenden toonden respect.

Puntlasser Mario van Bladel vertrok eind mei voor een megaklus op zee. Hij werd een half jaar geleden benaderd door een containerbouwer met de vraag of hij twee maanden op zee aan een project wilde werken, waarop zijn antwoord was: „Alleen als ik ook echt mijn laskap op mag.” Tijdens het interviewproces wat daarop volgde bleek dat zo’n kap ook echt beschermt tegen de vonken die van de apparatuur en het staal afspatten, wat de doorslag gaf dat Mario er een mag dragen.

Zweetband

Voetballer Memphis Depay besloot onlangs gehoor te geven aan een oproep van bondscoach Ronald Koeman, om deel te nemen aan het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland. Het is hem vergeven dat hij vergeten was te zeggen dat hij tijdens het uitoefenen van zijn werkzaamheden, en ook al in de voorbereiding, een zweetband zou dragen om zo te voorkomen dat het lichaamssap in zijn ogen terecht komt. „Je moet er niet aan denken dat ik straks in de finale voor open goal die bal een enorme mispeer geef omdat ik mijn zicht tijdelijk ben verloren.”

Mocht u ook een verhaal hebben hoe u zich op uw werk beschermt tegen ongemak en ongeluk, schroom dan niet contact op te nemen met onze redactie.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties