Beste Ali

Annette Burgers 14 jun 2024

Beste Ali, eerlijk is eerlijk, ik was een heel groot fan van jou, voor dit alles over verkrachting en vreemdgaan aan het licht kwam. Niet eens om jouw zangkunsten, maar juist om jouw maatschappelijke inbreng over coachen, over persoonlijke ontwikkeling, je razendsnelle humor en opmerkingen.

En hoe jij jonge Marokkaanse jongeren inspireerde over de mogelijkheden je te ontwikkelen en leiderschap te nemen om iets te bereiken. Dat deed je waanzin goed.

Wat nu?

„Ik ben moe.”

– Ali B-

Als ik nu kijk, word jij door iedereen uitgekotst. En dat snap ik.

Als er iets is, wat je te doen hebt als je vreemdgaat, over grenzen gaat bij een ander, je gezin beduvelt, dan is het eerste wat je te doen hebt: #verantwoordelijkheid nemen.

En daar liet jij het gisteren al direct afweten. Jouw pleidooi begon met een verwijt naar Tom H. En ook vandaag zeg je, dat je moe bent.

Welles nietes

In jouw commentaar naar de dames toe, Ellen ten Damme, Naomi en de aanwezige Jill Helena start je het beruchte ‘welles-nietes’-verhaal in plaats van het nemen van jouw verantwoordelijkheid en het oprecht tonen van berouw. Weet je wat gaslighting is? Het verhaal ontkennen en de schuld zelfs bij het slachtoffer (of je partner) leggen. De ander wordt gek en ongelooflijk onzeker. En in jouw geval, wordt zelfs een dame sekswerker. Gaslighting komt vaak en veel voor bij mensen met bovengemiddelde narcistische eigenschappen.

Je hebt het moeilijk (en dat geloof ik gelijk), je loopt inkomsten mis, je hebt probleem met vrouw, kinderen en schoonfamilie, je bent vrienden kwijt geraakt en heel Nederland heeft al een mening over jou, heeft jou al veroordeeld, voordat het vonnis ook maar uitgesproken is.

Ali Bouali, ik hoop dat ik je deze goede tip mag geven voor vandaag, morgen, of wanneer dan ook als het proces weer start: pak je verantwoordelijkheid op en betuig oprechte excuses. Vraag jezelf af wat de reden is dat je überhaupt vreemdgaat. Slechte impulscontrole? Een ontwikkelingsfase niet goed doorlopen? Invloed van bekend zijn? Invloed van drugs of drank? Een slechte relatie? Is vreemdgaan een doorlopende rode draad van vader op zoon?. En neem je verantwoordelijkheid. Ik gun het je. Ik gun het je dat je hierdoor wijzer wordt. Voor jou en je kinderen.

Een plek geven

Jij hebt de antwoorden op bovenstaande vragen nodig om het een plek bij jezelf te geven, je vrouw heeft deze info nodig om jou te kunnen begrijpen en last out not least, de dames in kwestie hebben jouw verantwoordelijkheid, jouw excuses hard nodig om het een plek te geven, en door te kunnen gaan met hun leven.

En, als ik mijn eigen wens uitspreek, vreemdgaan op zich hoeft echt geen reden voor een relatiebreuk te zijn, integendeel, enorm veel koppels hebben al bewezen dat het hen naar een diepere verbinding heeft gebracht.

Maar, grenzen overschrijden kan niet meer. Echt niet.

Zoals je altijd sprak bij Rutney Sluis NLP, kun je weer een voorbeeld zijn, door je fouten te bekennen, door verantwoordelijkheid te nemen en te leren van je fouten.

Sterkte,

Annette

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties