De tent

Tiny de Zoete-de Vogel 27 jun 2024

Waar mijn man veel kampeerervaring heeft, met tent, vouwwagen en caravan, ben ik op dat gebied een groentje. Tijdens onze eerste date, we waren op dat moment 55-plus, sprak hij enthousiast over zijn kampeeravonturen. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk. En een verliefd mens doet soms rare dingen, dus stelde ik voor een weekend te gaan kamperen. Hij had nog een tweepersoons trekkerstent, en alles wat nodig is voor een kampeeruitje. Zelf had ik ergens een slaapzak liggen die mijn zoon ooit gebruikt had, en een luchtbedje was ook snel geregeld.

Ik had geen idee wat ik verder mee moest nemen, maar had kennelijk te veel. Toen mijn date me kwam ophalen, zei hij als begroeting: “Zeg, we gaan kamperen, niet naar een luxe hotel!” Beschaamd keek ik naar mijn koffertje en uitpuilende tas. Daarnaast nog de opgerolde slaapzak en luchtbed. Dat was een best begin. Alles verdween in zijn auto en zenuwachtig zat ik naast hem op weg  naar de camping. In een landelijke omgeving met koeien en kalfjes als buren kreeg de tent een plekje.  Ik stelde me een romantisch weekend voor, maar de omstandigheden waren niet optimaal. De temperatuur liet te wensen over, de overige gasten waren meest luidruchtige jongelui, en ik vreesde dat het opvouwbare stoeltje onder mijn gewicht zou bezwijken. Over gezellig kokkerellen op de camping kan ik kort zijn: wat een gedoe. Dat geldt ook voor de rest van het weekend.

Nou ben ik niet heel slank en al helemaal niet lenig. Hoe kom je dan in vredesnaam zo’n miniatuur verblijf binnen, staan kun je er niet in, dus alles kruipend. Dat is misschien hartstikke leuk als je jong bent, als niet zo’n sportieve 55-plusser valt dat tegen. En moet je midden in de nacht plassen, rest je niet anders dan over een schaars verlicht kampeerterrein naar het sanitair gebouw te lopen. Hoewel lopen? Ik struikelde over een scheerlijn, hoorde allerlei geluiden die ik niet wilde horen en raakte gedesoriënteerd. Op dat moment vervloekte ik mijn “goede” idee en vroeg me af wat mensen in vredesnaam leuk vinden aan deze manier van vakantie vieren. Het was die nacht ook nog eens stervenskoud, maar romantisch?

De volgende ochtend hielp ik chagrijnig mee om de tent af te breken en alles op te ruimen. Ik liet me van mijn slechtste kant zien. Als deze meneer zo graag wilde kamperen, dan zonder mij. Inmiddels zijn we, ondanks het mislukte kampeerweekend, getrouwd. En de tent? Die is verkocht.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties