Belonen van goed gedrag: de nieuwe voetbalhype

Jan Veenstra 30 mei 2024

Ah, de magie van het voetbalveld! Een plek waar passie en emoties hoog oplopen, waar rivaliteit in de lucht hangt als mist boven een moeras. Maar vrees niet, brave burgers van het voetbalrijk, want de KNVB heeft een briljant plan bedacht om de wildste beesten onder ons, pardon, de supporters, te temmen.

Ja, u leest het goed, we gaan ze belonen!

Als je dacht dat het hoogtepunt van de voetbalervaring een cruciale goal of een adembenemende save was, denk dan opnieuw. Het zijn nu de netten die van het veld worden weggetoverd als beloning voor goed gedrag. Je hoort het goed, de KNVB heeft de sleutel tot vredelievende supporters gevonden – het is niet het spel, maar het gebrek aan obstructie van het zicht dat hen tot brave lammetjes maakt.

Gekwelde ziel

En laten we het niet hebben over de DJ die plaatjes draaide in het uitvak tijdens PEC Zwolle-PSV. Als dat niet de perfecte afleiding is voor de gekwelde ziel van een teleurgestelde fan, dan weet ik het ook niet meer. Want laten we eerlijk zijn, als je team met 5-0 achterstaat, is er niets wat je meer in de feeststemming brengt dan een beetje Despacito tussen de klaagzangen door.

Maar laten we niet vergeten dat we ook een beetje educatief zijn in onze beloningsstrategieën. Heracles Almelo deelt standaard broodjes uit aan de bezoekende fans. Ah, de subtiele boodschap: ‘Je gedraagt je als beesten, dus hier is een stukje brood om te laten zien hoe je je zou moeten gedragen.’ Het is als het voeden van wilde dieren in de hoop dat ze niet aan je handen knagen.

Geef ze wat lekkers

Maar laten we eerlijk zijn, het is niet alsof de voetbalsupporters een bende ongeleide projectielen zijn die alleen maar wachten op een schouderklopje om zich te gedragen. Nee, het is duidelijk dat de KNVB een briljante oplossing heeft gevonden voor de problemen van ons tijdperk: geef ze wat lekkers en ze vergeten dat ze wilden knokken. Wie had gedacht dat de oplossing voor hooliganisme in een kopje thee en een sandwich lag?

Dus laten we onze handen vouwen en bidden dat deze nieuwe golf van voetbalvriendelijkheid ons zal bevrijden van de angst voor ongebreidelde rellen op het veld. En wie weet, misschien is dit het begin van een nieuw tijdperk waarin voetbalsupporters worden herinnerd om hun goede gedrag, in plaats van hun talent om stadions te slopen. Of laten we gewoon hopen dat de broodjes genoeg zijn om de vrede te bewaren.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties