Angst en partijdigheid regeren bij WNL

André Vermeulen 1 mrt 2024

Medewerkers van omroep WNL, bekend van programma’s als Goedemorgen Nederland, WNL op zondag en Op1, schetsen in een schokkend artikel van het AD een beeld van een jarenlange angstcultuur binnen de omroep. Hoofdredacteur Bert Huisjes wordt daarbij beschuldigd van pesten, intimidatie, seksisme en zwangerschapsdiscriminatie.

Deze beschuldigingen komen overeen met de bevindingen van de commissie-van Rijn, die eerder onderzoek deed naar grensoverschrijdend gedrag binnen de omroepwereld. Terecht wordt nu het ontslag geëist van hoofdredacteur Huisjes en de laks reagerende Raad van Toezicht van WNL.

Naast de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag, wordt Huisjes ook verweten partijpolitieke journalistiek te bedrijven. Voormalige medewerkers spreken van partijdigheid en propaganda. Huisjes zou erop aandringen dat in de programma’s van WNL rechtse gasten en politici worden ontzien en linkse partijen en standpunten worden bekritiseerd.

Overigens is dit laatste niet verrassend, aangezien omroep WNL in 2009 juist voor dit doel is opgericht door het Telegraaf-concern, en de Raad van Toezicht van WNL leden telt als VVD-prominent Loek Hermans.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties